Sådan får du råd til det du mangler

Sådan får du råd til det du mangler

Det har nok aldrig været nemmere end i dag, at tage et forbrugslån – som altså er en måde, hvorpå du hurtig kan få råd til det du mangler. Vi ser reklamer overalt, der prøver at lokke folk til at tage et lån – og ofte kan det også være meget fristende. Hvis man bare tog et lille lån på 20.000 kr. ville man endelig kunne købe nye møbler, eller andet man gerne vil købe.

Men det er selvfølgelig ikke altid så smart at tage et lån. Hvis du går rundt og overvejer at tage et forbrugslån, så får du her 2 spørgsmål du kan stille dig selv. Når du virkelig har tænkt over spørgsmålene og svaret på dem, bør du have overvejet grundigt om du bør tage et forbrugslån eller ej.

Har du råd til det?

Det er altid nemt at tage et lån. Den svære del er at betale det tilbage. Derfor bør du spørge dig selv, om du egentlig har råd til at tage et lån? Hvis du har andre lån, du stadig mangler at betale, bør det altid være et rødt flag for, at tage endnu et lån.

Hvis du ikke allerede har et budget, så sæt dig ned og lav et nu. Det vil give dig et overblik over din personlige økonomi, og du vil kunne se, hvor lang tid det ville tage dig, at betale forbrugslånet tilbage.

Hvad skal du bruge pengene til?

Hvis du kan svare ja til det første spørgsmål, bør du derefter spørge dig selv, hvad du så skal bruge pengene til. Skal du købe noget, som virkelig vil gøre dit liv bedre på en eller anden måde, eller er det kun noget, som er sjovt at købe? Tænk virkelig over hvor nødvendigt det er for dig, at du køber denne ting lige nu.

Hvis du har bestemt dig for at købe en ting, så er det også meget vigtigt at overveje prisen grundigt. Du bør ikke tage et forbrugslån, der er langt over købsprisen, da det så er nemt at bruge resten af pengene på andre ligegyldige ting. Fordi disse penge skal du nemlig arbejde hårdt for at betale tilbage.